21 gruodžio 2008

Virtualybė

VBox3

Kadangi pasirodė nauja VirtualBox versija, nusprendžiau pasinaudoti proga ir išbandyti LinuxMint virtualioje aplinkoje. Anksčiau VirtualBox yra tekę naudoti Linux aplinkoje, todėl šįkart nusprendžiau išbandyti, kaip ši programa veikia sename gerame Windows XP. Ir tada prasidėjo problemos :) Po keleto nesėkmingų bandymų įdiegti programą teko paskaitinėti forumus. Problema iškilo tokia, kad diegimo pabaigoje pasirodydavo nesuderinamumo su Windows XP langas (dukart) ir diegimas anuliuodavosi. Sprendimas kurį radau, mano manymu yra nepriimtinas – nediegti VirtualBox Netvorking modulio.

VBox

Kokios šio modulio nediegimo pasekmės taip ir negaliu pasakyti, nes virtualioje sistemoje tinklas veikia, o programos nenaudojau taip ilgai, kad susidurčiau su problemomis. Diegimo problema mano manymu iškilo dėl to, kad naudoju VMWare, kuris susikuria virtualią tinklo plokštę, o pastaroji ir “parpjauna” VirtualBox diegimo metu.

VBox2

Mano bandymo rezultatas manyčiau yra dvejopas. Windows sistemoje ir toliau naudosiu WMVare, nes pastaroji veikia (lyg ir) sparčiau, be to virtualios sistemos ekrano rezoliuciją su tuo pačiu LinuxMint galėjau nustatyti kokią noriu ir dirbti FullScreen režimu, tuo tarpu VirtualBox man tegalėjo pasiūlyti 800x600 arba mažesnę. Kita vertus, VirtualBox tikrai naudosiu, kai normaliai įdiegsiu LinuxMint, nes ji siūlo mano manymu pilną virtualizaciją, t.y. galima dirbti su vienu darbastaliu ir skirtingoms sistemoms priklausančiais langais (paveikslas apačioje, kada nors apie tai parašysiu plačiau).

image

P.S. VirtualBox yra nemokama programa, ir tai yra jos didžiausias privalumas. Bandau nemažai nemokamų programų, todėl kartais net pamirštu tai paminėti.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą